COVID-19

*Covid

Corona heeft veel veranderd in de wereld en dus ook op Gran Canaria. Het is een stuk rustiger dan normaal maar je kan nog steeds goed en fijn op vakantie naar dit mooie eiland. Sommige mensen vinden het juist fijn en genieten extra van de rust. Covid heeft tot nog toe nog geen invloed gehad op het klimaat behalve dat de lucht schoner is geworden.

Onlangs is er meer ruimte ontstaan omdat de code oranje (alléén noodzakelijk reizen) afgewaardeerd is naar code Geel (Let op veiligheidsrisico’s). De locale overheid van de Canarische eilanden bereid regelgeving voor om een COVID-test verplicht te stellen voor toeristen. De kans om een besmetting op te lopen neemt hierdoor af. Stel u zelf vooraf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen om niet voor verassingen te komen staan.

Hou vooral de website www.nederlandwereldwijd.nl en www.lci.rivm.nl in de gaten als u voornemens heeft naar de Canarische eilanden te komen. Deze website van het ministerie van buitenlandse zaken vermeld de laatste officiële  reisadviezen vanuit Nederland en bij het www.lci.rivm.nl  (Landelijk Coördinatie Infectieziektebestrijding) vind u informatie over Covid-19 en regels omtrent quarantaine e.d.

Omdat door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken de Canarische Eilanden een geel reisadvies heeft gekregen kunnen Nederlanders weer zonder een 10-daagse thuisquarantaine na thuiskomst van de Canarische winterzon genieten. Wel is er een belemmering in de vorm van de eis van de Canarische overheid dat de reizigers moeten laten zien dat ze bij een corona-test negatief zijn getest. Het is dus verplicht een PCR-test, antigeentest of soortgelijk te laten doen die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek. De uitslag daarvan dient negatief te zijn.

Op de eilanden wil men geen corona-import hebben maar men wil wel graag de toeristen (op anderhalve meter afstand) ontvangen. De negatieve PCR-test geldt niet alleen voor de buitenlandse vakantiegangers maar ook voor de Spaanse reizigers die vanaf het vasteland van Spaje of de Balearen komen.

TUI Nederland springt er op in door voor zowel de pakketreis toeristen als de losse vliegtuigpassagiers de kosten van deze verplichte PCR-test op zich te nemen. Met die aanbieding probeert men de barrière van het betalen voor een corona-test weg te halen bij de Nederlandse vakantiegangers.

Het is nog onduidelijk of TUI de hele winter deze kosten op zich neemt. De eis van het laten zien van een negatieve corona-test voor voor de  Canarische Eilanden zal wel blijven bestaan.

20-11-2020:
Nieuw reisadvies gepubliceerd voor Spanje.

*Grancanariaverblijven draagt geen verantwoording voor de juistheid van de informatie over Covid en er kunnen geen enkele rechten aan deze informatie ontleend worden.
De lezer/reiziger dient zich zelf op de hoogte te stellen van de informatie van de officiele instanties die de daarvoor aangewezen zijn.

Uitgaan restaurants

Shoppingcenter Cita

In Faro Maspalomas, kunt u vanaf 16:00 uur een gezellige Après Beach borrel drinken in de Strand-Apotheke. Is erg leuk als u van Duitse en Nederlandse meezing- muziek houdt.
Als u in de namiddag een lekkere koffie met een stuk gebak wilt nuttigen, kunt u terecht van 15:00 tot 17:00uur in café Wien in shopping center CITA op de eerste verdieping. Op andere tijden kunt u er ook terecht, maar dan is het minder druk. Café Wien is gesloten in juli en augustus. In de winterperiode kan het er erg druk zijn. Zorg er voor dat u er dan uiterlijk om 16:00 uur bent, anders is het gebak misschien op. Veel positieve verhalen horen we ook over de “Rabarber Torte”. Maar natuurlijk is het andere gebak ook heerlijk.
In hetzelfde winkelcentrum Cita kunt u in restaurant Dus Bapa heerlijk dineren. Eigenaren zijn twee bekende Nederlandse vaders die veel pleegkinderen hebben. Zij serveren heerlijk Indonesisch eten. Dit restaurant is ook op de eerste verdieping. Reserveren vooraf is aan te raden. Ook in Cita is er op zondag bij Café Mauu (eerste verdieping) een heerlijke brunch. Daarnaast is er zeker in de winter op zondagmiddag ambiance muziek met life optredens (Duits –Spaans).

Avenida de Tirajana

Heerlijk eten kunt u ook in Restaurante Romeo aan de Avenida de Tirajana, onderaan Apartamentos Iguazu. Vanaf Aloe richting de Yumbo aan de rechterkant van de Avenida de Tirajana.
Positieve verhalen horen we ook over Restaurant Merlin dichtbij Aloe. Aan de rechterkant van de Avenida de Tirajana, richting de Yumbo.
Als je echt graag eens culinair wil gaan, bezoek dan zeker Restaurant Calma Chica aan de Avenida de Tirajana nr. 4. Op de weg naar Riu Palace aan de linkerkant. Aan te raden! Er zijn goedkopere Spaanse cafeterias aan de linkerkant van de Avenida de Tirajana (als u van Aloe richting de Yumbo loopt). Hier kunt u lekker en goedkoper eten en drinken. Achtereenvolgens komt u tegen: Tapas Bar San Fermin, Tapas Bar Mojo Cilantro en Tapas Bar El Rincon.

Shopping center Yumbo

“The place to be” ’is s avonds is voor veel mensen shopping center Yumbo. Tal van restaurantjes, winkeltjes en night life. Een lekker Chinees restaurant is het restaurant op de beneden verdieping als u naar rechts gaat (China Town). Er zijn ook leuke travestieshows in de Yumbo. Gezellig borrelen is in Café Junior op de begane grond van de Yumbo. Dit leuke café wordt gerund door twee gastvrije eigenaren. Café Junior is niet voor niets door het publiek al enkele malen verkozen tot beste avondbar van de Yumbo.
In de Yumbo zijn natuurlijk nog meer gezellige uitgaansgelegenheden. Zoals Grand Cafe Latino met  een gezellig en mooi terras, gerund door Nederlandse eigenaren. Voor gezellige feestmuziek in de latere uren kunt u goed terecht bij Macho Macho. Ook deze heeft een Nederlandse eigenaar.
We horen ook goede verhalen over Restaurant Valentines in shopping center Yumbo, ook gerund door Nederlanders.

Shopping center Kasbah, Gran Chaparall, Cita

Ook de shopping centra Kasbah, Gran Chaparall (met de meeste Nederlandse kroegen), en Cita zijn leuk om ’s avonds uit te gaan en iets te drinken. In de Cita zijn ook gezellige Nederlandse barretjes, zoals Dreamz of de Fraja Hut.

Shopping center Mogan Mall

Onlangs is er een nieuw winkelcentrum geopend in Puerto Mogan “Mogan Mall”. Je gaat daar naar toe voor een “Unique shopping experince” Allemaal nieuwe winkels, voorzien van de beeldbepalende merken.

Wat we u verder niet willen onthouden

Heerlijk eten in een Oosterse sfeer kunt u in Restaurant Samsara (vlakbij Faro Maspalomas). Reserveren vooraf is over het algemeen aan te raden.
Op zaterdag en zondag kun je onderaan Apartamentos Aloe in Café Europa een heerlijk ontbijt nemen met bubbeltjes.
Aanrader is het buffet in hotel Ifa Catarina aan de rechterkant richting Riu Palaca. Zorg dat je voldoende eetlust hebt.

San Fernando

De Spaanse residentiële wijk/plaats San Fernando grenst aan Playa del Ingles en is op loopafstand. Uiteraard sneller en makkelijker te bereiken met de taxi. Hier kunt u voordelig levensmiddelen kopen bij grote supermarkten, en in Spaanse sfeer eten en drinken. U kunt hier ook lekkere Spaanse Tapas eten, onder andere bij La Tapita, El Motivo en El Picoteo (in dezelfde straat als waar de supermarkten Hyperdino en Mercadona gevestigd zijn.

Markt bezoeken

Markt  in San Fernando

Op woensdag en zaterdag is er een markt in San Fernando (de Spaanse wijk die grenst aan Playa del Ingles). Als u de taxi neemt zegt u ‘el mercado’ (+/- € 3,50). Hier is ook de gemeentelijke markthal. De markt begint om 8:00 tot 14.00uur. Ook is er in San Fernando op zondag van 8:00 tot 13:30uur een vlooienmarkt, vlakbij het gemeentelijk zwembad (piscina municipal) en het voetbalstadium. Om de twee weken wordt deze markt uitgebreid met een boerenmarkt met allerlei door de lokale boeren geproduceerde producten.

Grote markt in Puerto de Mogan

Op vrijdag en maandag is er markt van 8:00 tot 14:00 uur in het plaatsje wat erg leuk is om te bezichtigen. Je kan er ook goed terecht om een hapje te eten aan de haven. Naast de visafslag bevindt zich een visrestaurant waar u kunt genieten van de dagelijks vers gevangen vis. Gaat u toch naar Puort Mogan bezoekt u dan tevens het volledig nieuwe winkelcentrum “Mogan Mall” wat u niet mag missen.

Grote markt in Arguineguín

Iedere dinsdag is er van 8:00 tot 14:00uur een grote markt in Arguineguín. Dit is de grootse markt van Gran Canaria. Deze vindt plaats in de Calle Paco Gonzalez. Als je van vis houdt, dan kun je van de vers gevangen vis genieten in de vele visrestaurantjes die Arguineguín rijk is. Naast de visafslag in de haven bevindt zich een drukbezocht typisch Spaans visrestaurant. Via de volgende link vindt u nog meer informatie over markten op Gran Canaria:
www.gran-canaria.traveltopper.eu/markten/

Vliegen van- en naar Gran Canaria

Vliegen vanaf Schiphol:

Easyjet hervat in december 2020 de vluchtuitvoering van Schiphol naar Gran Canaria.
Dat is mogelijk omdat het reisadvies voor de Canarische eilanden is versoepeld.

Brussel, Düsseldorf international, Eindhoven

Met Ryanair vliegt u vanaf Brussel (Charleroi), Düsseldorf international, Eindhoven
Ryanair
*KLM
*Iberia
*Condor

Brussel. Luik , Oostende, Charleroi

Tuifly (soms met tussenlanding)
Neckermann
Brusselsairlines
Vueling.
*KLM
*Iberia

Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen

Transavia
Vueling.com
Tuifly (soms met tussenlanding)
Corendon
*KLM
*Iberia

*KLM en Iberia vertrekken vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, en hebben een tussenstop in Madrid of Barcelona.
Deze maatschappijen vliegen 7 dagen per week met verschillende vertrektijden op dezelfde dag.
Condor vliegt vanaf Düsseldorf (DUS) m.i.v. mei op woe, do, za, zo, en m.i.v. november op woe, vrij, za, zo

Auto huren

Het is ideaal als u een auto huurt. Wij hebben goede ervaringen met TopCar.com. Zeer scherpe prijs en correct.

Een auto kan je boeken via:
Arcarhire

TopCar

Er zijn soms prijsverschillen. Kies gewoon de laagste prijs, want het is allemaal TopCar!
Je kunt de reservering doen  in het Engels, Duits en Spaans, helaas niet in het Nederlands.
Je kunt een auto huren vanaf de luchthaven, maar ook in Playa del Inglés,
Ze zijn gevestigd onder Sandy Beach Hotel.
De prijs die wordt aangegeven op de website, betaal je ook precies als je de auto ophaalt.
Dit is inclusief verzekering.

Je kunt ook een auto huren bij de plaatselijke verhuurder Suarmez rent a car

SUARMEZ
Gran Canaria Las Palmas ES, Av. de Italia, 12,
35100 San Bartolomé de Tirajana,
España
Tel +34 928934782

Fiets huren

Scotts rent a bike & excursion shop

Er op uit

Excursie boeken

Voor een excursie kunt u terecht bij Scotts rent a bike & excursion shop.
Klik hier en kijk op de website
Avenida tenerife 4 local 6
35100 Playa del ingles

Puerto de Mogan

U kunt zich er heen laten rijden met de bus maar ook met een huur auto. Het is beslist eenmust is Puerto de Mogan te bezoeken. De snelle weg gaat door de tunnels me oude weg langs de kust is veel spectaculairder en u kunt onderweg even een stop maken om van het prachtige uitzichten te genieten. Neem vooral ook een kijkje in het recent volledig nieuw opgeleverde  shopping center “Mogan Mall”.

Gaat u met de lijnbus naar Puerto Mogan?

De bus vertrekt op de hoek bij de rotonde van de receptie van Aloe. Als u via de kustweg heen of terugrijdt passeert u tussen Puerto Rico en Puerto de Mogan, Playa de Amadores. Een zeer leuk strandje. Er is een trendy bar aan het strand. In Puerto de Mogan kunt u gratis parkeren aan de overkant van de haven of juist buiten het dorp. Leuk haventje met gezellige barretjes en restaurantjes. Vanaf de haven kunt u tochtje met een echte duikboot maken of een boottocht naar o.a. Puerto Rico en verder.Puerto Rico of Arguineguin. Het heeft een netwerk van grachten, hieraan ontleent deze haven ook de bijnaam ‘klein Venetië’. De grachten zijn verbonden door boulevards en kleine bruggetjes, waar u heerlijk kunt wandelen door de kleine gezellige havenstad.
De aantrekkelijke jachthaven, met de gezellige restaurants, chique cafés , jazz en pianobars, en je vind er de lokale vissersboten. Leuk dineren is het bij de haven met zonsondergang. Op vrijdagochtend is een grote gezellige markt bij de vissershaven. Op 5 minuten van Puerto Mogan ligt Playa Taurito, een mooi strand dat tegen de kliffen aan ligt. U kunt vanaf Mogan via een zeer mooie weg de bergen inrijden via het stuwmeer Prea de las NIÑAS. Ook de weg naar Mogan richting het Noorden tot La Aldea de San Nicolas is bijzonder mooi. Aan het meer kunt u picknicken of iets drinken. Rij verder via Roque Nublo , TEJEDA en ARTENERA. Hier is ook een mooi natuurpark: PARQUE NATURAL DE TAMADABA.

Een beetje verder dan Roque Nublo is een zeer mooi uitzicht punt: Pico de las Nieves. U kunt soms de Teide zien op Tenerife! Niet overslaan.

Aanrader met eigen vervoer

Als u met de auto een tocht wilt maken, is in FATAGA het restaurant Molino de Agua. Dit is in de bergen. Er is daar ook  een mooi zwembad om te relaxen. Fataga is ook erg bezienswaardig; het is een oud typisch Canarisch bergdorp, waarin momenteel ook kunstenaars gevestigd zijn.
U rijdt terug naar Playa del Ingles via het dorp SAN BARTOLOME DE TIRAJANA en SANTA LUCIA.

U kunt ook de lijnbus nemen het binnenland in naar San Bartolome en verder door naar Tejeda. U zult versteld staan van de mooie landschappen!

Palmitos Park

In de buurt van Maspalomas is Palmitos Park. Dit is best leuk als het eens een beetje minder mooi weer zou zijn: dolfinarium, botanische tuinen, dieren… Het park ligt in de bergen, en door het park wandelend heeft men op veel plekken dan ook een mooi uitzicht. Bij dit amfitheater worden shows opgevoerd met vliegende roofvogels. Wat in het park opvalt, is de rijkdom aan cactussen en vetplanten.Van de vogels zijn vooral de papegaaien sterk vertegenwoordigd in dit park, maar ook andere vogels zijn aanwezig.

Als u van zwemmen houdt is Aquapark leuk om een bezoek te brengen

Parkeren vliegveld

google12fd990a2e448d17